Италианският поп певец, киноактьор и кинорежисьор Адриано Челентано навършва днес 85

...
Италианският поп певец, киноактьор и кинорежисьор Адриано Челентано навършва днес 85
Коментари Харесай

На този ден: Адриано Челентано навършва 85 години

Италианският поп артист, киноактьор и кинорежисьор Адриано Челентано навършва през днешния ден 85 години.

Негови въздействия от младостта са Елвис Пресли и рок революцията от 50-те години. Популярен е и през днешния ден, към този момент половин век, продавайки записите си в милионен тираж. Автор е на комедиен род с присъщата си походка и израженията си на лицето, а в родината го назовават още Ластика (Il molleggiato) поради особения му метод на танцуване.  

Повечето от филмите му имат търговски триумф, през 70-те и част от 80-те години той е прочут като краля на италианските нискобюджетни филми.

Като режисьор той постоянно кани във филмите си Орнела Мути, Елеонора Джорджи и брачната половинка си Клаудия Мори. Жени се за нея през 1964 година скрито през нощта в черква в Гросето, Тоскана. Двамата имат три деца - Розита, Джакомо и Розалинда. Адриано се изявява и като водещ тв излъчвания. Има издадени четиридесет албума, включващи 29 студийни, три концертни и осем компилационни записа. През 1957 година Челентано печели състезанието за рокендрол в Двореца на спорта в Милано с песента си „ Ще ти кажа довиждане “, а през 1961 година песента му „ 24 000 целувки “ („ Ventiquattromila baci “) е втора на фестивала в Сан Ремо. Създава компания за произвеждане на грамофонни плочи и филми, която му обезпечава финансова самостоятелност. Адриано Челентано е вегетарианец от 2005 година и пази правата на животните. Той е разпален футболен почитател, поддържа Интер (Милано).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР